Loven om kønslig urenhed

v1  Herren talte til Moses og Aron og sagde: v2  Tal til israelitterne og sig til dem: Enhver mand, som har udflåd fra sine kønsdele, er uren ved sit udflåd. v3  Dette er hans urenhed på grund af udflåd: Enten afsondrer hans lem udflåd, eller hans lem er tilstoppet for udflåd; det er hans urenhed.

v4  Enhver seng, som én med udflåd ligger på, er uren, og alt, hvad han sidder på, er urent. v5  Den, der rører ved hans seng, skal vaske sit tøj og bade sig i vand; han er uren indtil aften. v6  Den, der sidder på noget, som én med udflåd har siddet på, skal vaske sit tøj og bade sig i vand; han er uren indtil aften. v7  Den, der rører ved hans krop, skal vaske sit tøj og bade sig i vand; han er uren indtil aften. v8  Når én med udflåd spytter på én, der er ren, skal denne vaske sit tøj og bade sig i vand; han er uren indtil aften. v9  Enhver sadel, som én med udflåd har siddet på, er uren. v10  Enhver, der rører ved noget, som én med udflåd har haft under sig, er uren indtil aften, og den, der bærer det, skal vaske sit tøj og bade sig i vand; han er uren indtil aften. v11  Enhver, som én med udflåd rører ved uden at have skyllet sine hænder i vand, skal vaske sit tøj og bade sig i vand; han er uren indtil aften. v12  Ethvert lerkar, som én med udflåd rører ved, skal knuses, og ethvert trækar skal skylles med vand.

v13  Når én med udflåd er renset for sit udflåd, skal han tælle syv dage frem, efter at han er blevet ren; han skal vaske sit tøj og bade sine kønsdele i kildevand; så er han ren. v14  På den ottende dag skal han tage to turtelduer eller to dueunger og bringe dem hen til indgangen til Åbenbaringsteltet for Herrens ansigt og give dem til præsten, v15  og præsten skal ofre den ene som syndoffer og den anden som brændoffer. På den måde skaffer præsten ham soning for Herrens ansigt for hans udflåd.

v16  Når nogen har sædafgang, skal han bade hele sin krop i vand; han er uren indtil aften. v17  Alt tøj og alt skind, der er kommet sæd på, skal vaskes i vand; det er urent indtil aften.

v18  Når en mand har samleje med en kvinde, skal de bade sig i vand; de er urene indtil aften.

v19  Når en kvinde har blødning, og der flyder blod fra hendes underliv, er hun under sin menstruation uren i syv dage, og enhver, der rører ved hende, er uren indtil aften. v20  Alt, hvad hun ligger på under sin menstruation, er urent, og alt, hvad hun sidder på, er urent. v21  Enhver, som rører ved hendes seng, skal vaske sit tøj og bade sig i vand; han er uren indtil aften. v22  Enhver, som rører ved noget som helst, hun har siddet på, skal vaske sit tøj og bade sig i vand; han er uren indtil aften. v23  Hvis nogen rører ved noget på sengen eller på det, hun har siddet på, er han uren indtil aften. v24  Hvis nogen har samleje med hende og får hendes menstruationsblod på sig, er han uren i syv dage, og enhver seng, han ligger på, er uren.

v25  Når en kvinde har blødning mange dage uden for sin menstruationstid, eller når hun bløder ud over sin menstruation, er hun uren, lige så længe blødningen varer; hun er uren, ligesom når hun har menstruation. v26  Enhver seng, hun ligger på, så længe blødningen varer, er som hendes seng under menstruationen, og alt, hvad hun sidder på, er urent, ligesom under hendes menstruation. v27  Enhver, der rører ved det, er uren; han skal vaske sit tøj og bade sig i vand; han er uren indtil aften. v28  Når hun er renset for sin blødning, skal hun tælle syv dage frem; derefter er hun ren. v29  På den ottende dag skal hun tage to turtelduer eller to dueunger og bringe dem til præsten ved indgangen til Åbenbaringsteltet, v30  og præsten skal ofre den ene som syndoffer og den anden som brændoffer. På den måde skaffer præsten hende soning for Herrens ansigt for urenheden ved hendes blødning.

v31  I skal befri israelitterne for deres urenhed, så de ikke dør på grund af deres urenhed, fordi de gør min bolig, som er hos dem, uren.

v32  Det var loven om den mand, der har udflåd, og om den, der har sædafgang og bliver uren ved det, v33  og om den kvinde, der har menstruation, og om den, der har udflåd, mand eller kvinde, og om den mand, som har samleje med en uren kvinde.